неділю, 23 травня 2010 р.

Дизайнер інтер'єру

Дизайнер інтер'єру


Професія дизайнера інтер'єру не менш складна і відповідальна, ніж інші професії сфери "Дизайнери, оформлювачі"। Адже дизайнер інтер'єру повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком।
Чим займається дизайнер інтер'єру? Він не тільки художник, але і конструктор, проектувальник і, навіть, виконроб। Створює простір з неповторним стилем। Утілює ідею нового інтер'єру квартири спочатку в ескізі, а потім в кресленнях। До кола обов'язків дизайнера входить створення інтер'єрів будь-якої складності - від організації внутрішнього простору в новому будинку до перепланування комунальної квартири। Головною задачею інтер'єрного дизайнера є розробка дизайн-проекту, де детально описано, якою буде майбутня квартира чи офіс।


Поле діяльності дизайнера інтер'єру


Поле діяльності дизайнера інтер'єру багато в чому залежить від його власних пріоритетів: за великим рахунком, він вільний у виборі характеру і конкретного напрямку своєї роботи। Наприклад, далеко не кожний проектувальник береться за генпідряд। Такі деталі обговорюються із замовником ще до початку роботи над проектом і безпосередньо впливають на його вартість - що ширшим є коло компетенцій дизайнера, тим дорожче цінується його праця। Якщо дизайнер працює один, то нерідко доводиться запрошувати суміжників, наприклад, спеціалістів із складних конструкцій зі скла або професіоналів у галузі інсталяції аудіовідеоапаратури.

Плюси професії:
- творча і захоплююча робота
- фахівці широко затребувані на ринку праці
- висока заробітна плата

Мінуси професії:
- Доводиться багато працювати з підрядниками, будівельниками, постачальниками матеріалів, замовниками। Виступати координатором всіх служб।


На яку спеціальність вступати?


Фахівці-практики вважають, що ідеальний варіант для майбутнього дизайнера - вступити у ВНЗ на спеціальність "Архітектура"। Вступити на "Архітектуру" досить складно। Окрім загальноосвітніх предметів доведеться здавати креслення і академічний малюнок। У кожному ВНЗ свої критерії оцінки робіт, тому абітурієнти, як правило, від самого початку налаштовані на підготовку до строго визначеного інституту। Навчання триває шість років, чотири роки - бакалаврат і два - магістратура।
Інший шлях у професію - спеціальність "Дизайн"। Вона є у багатьох державних і недержавних ВНЗ। У ході навчання студенти здобувають уявлення про всі галузі, пов'язані з дизайном। Щоб вступити на дизайн також треба скласти творчий конкурс з малюнку, живопису і композиції।


Освіта


Київський національний університет технологій та дизайну


Київський національний університет будівництва і архітектури

Немає коментарів:

Дописати коментар