понеділок, 15 березня 2010 р.

Кондитер

Професія кондитер


Загальній опис:
Готує за рецептурою різні види тесту, кремів, начинок. Замішує, збиває, розгортає і обробляють тісто, формує з нього потрібні вироби (торт, тістечко, печиво та ін), випікає їх до готовності. Наповнює тістечка і торти кремом, помадкою, шоколадом, збитими вершками і пр. Перевіряє вагу готових виробів, що допомагає визначити, чи правильно була дотримана рецептура.

Специфіка професії:
Кондитер необхідний тонкий смак і нюх, смакова пам'ять і творчу уяву, він повинен добре розбиратися в продуктах, їх складі, інгредієнти, володіти усіма секретами роботи обладнання. Важливий і окомір: на око часто розрізають тістечка з цілого пласта або торта, визначають їх розмір і форму, просторове розташування елементів прикраси (композицію). Професія потребують фізичної витривалості, тому що доводиться довго працювати стоячи при досить високій температурі.

Місце роботи:
Кондитерські фабрики та комбінати, ресторани, кафе, їдальні.

Особисті якості:
Творчий підхід до справи, акуратність, міцне здоров'я, розвинена смакова пам'ять.

Кар'єра і зарплата:
У невеликому ресторані, їдальні або кав'ярні з великою клієнтурою мінімальний заробіток кондитера від $ 500-800. Особлива категорія професіонали, які виконують індивідуальні замовлення, в тому числі VIP-майстра. Вони працюють у готелях класу Маріотт або ресторанах такого ж рівня, беруть участь у міжнародних конкурсах. Їхня праця оцінюється від $ 1000 на місяць і вище.

Немає коментарів:

Дописати коментар