четвер, 18 березня 2010 р.

Web-програміст

Професія web-програміст






Професія web-програміст





Робота web-програміста безпосередньо пов'язана з глобальною мережею Інтернет. Такий фахівець створює програми, здатні функціонувати в її межах. Без його участі не може почати працювати жоден інтернет-проект. Так, наприклад, на основі побажань замовника дизайнер створює графічну концепцію майбутнього сайту, а завдання web-програміста - втілити ці ідеї технічно, примусити сайт ожити. Іншими словами web-програмісти створюють динамічні сторінки, пишуть інтерфейси до баз даних, складають технічні завдання проектів. Cпецифіка роботи web-програмістом:

Плюси професії:

Затребуваність на ринку праці, Творча робота, так як кожна задача є унікальною, і для її рішення існує кілька способів, Можна поєднувати з навчанням, Не завжди потрібно диплом, Можливість стати фахівцем в молодому віці, Свобода в прийнятті рішень (як саме вирішувати ту чи іншу задачу, вирішує сам web-програміст), Можливість віддаленої роботи.

Мінуси професії:

У маленьких проектах web-програміст суміщає функції декількох фахівців, Часті перемикання з однієї задачі на іншу, Іноді поставлені завдання доводиться вирішувати не тільки в будні, але й вихідні, Постійна робота за комп'ютером позначається на здоров'я, особливо сильно страждають очі.
Робота для web-програміста:
Web-студії, Інтернет-компанії, Організації, діяльність яких пов'язана з Інтернет, Компанії, структура організації яких передбачає існування такого фахівця.

Особисті якості:

Для web-програміста важлива посидючість, особливо на початкових стадіях кар'єри. На жаль і в цій роботі доводиться багато часу приділяти текучці. Якщо раніше розробники сайтів практично ніколи до них не поверталися, то сьогодні технології змінилися. Готовому сайту постійно потрібне обслуговування, оновлення і зміни.
Створення web-сайту - це процес роботи декількох фахівців. Тому ще однією хорошою якістю для web-програміста буде уміння працювати в команді.

Зарплата і перспективи професії web-програміста:

Успішний програміст, що починає, в майбутньому може претендувати на посади: керівник групи програмістів, менеджер проекту, ІТ-директор.
Приблизна заробітня плата 4000 грн.

Профільна освіта:

При прийомі на роботу у web-програмістів рідко коли питають диплом. В основному працедавець звертає увагу на досвід роботи, в яких проектах брав участь претендент і що він уміє робити. Проте вища освіта зайвою не буде, для web-програміста досить мати будь-яку технічну освіту. Окрім цього, потрібно володіти специфічними для Інтернету мовами програмування, такими як JavaScript, VBScript, Perl, PHP, Java, C++, базами даних, знати основні середовища розробки і розбиратися в протоколах.Як стати web-програмістом:
WEB-програміст - одна з професій майбутнього. Робити сайти, розробляти юзабіліті для того, щоб користувачам було зручно користуватися сайтом, а головне - якісна проробка сайту, щоб відвідувачі поверталися на ресурс ще - хіба це не цікава робота?

Вивчитися на WEB-програміста можна в наступних вузах України: Київський інститут менеджменту та інформаційних технологій при Національному авіаційному університеті Київський національний університет імені Тараса Шевченка
Також базові знання PHP ви зможете отримати на курсах професій:
Комп'ютерні курси в Києві Учбовий центр «Каліостро ПРО» Освітній центр "Основи" Комп'ютерні курси "Pertix"


Матеріал взято з http://www.jobs.ua/ukr/career/view/7/

Немає коментарів:

Дописати коментар