четвер, 22 квітня 2010 р.

Журналістика.Факультет журналістики в Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка



Професія журналіста-це дуже цікаве і захоплююче заняття,у якому можна знайти безліч переваг над іншими професіями



Чим займається журналіст?।


Спілкуючись щодня з численними співрозмовниками й читацькою аудиторією, журналіст здійснює функції педагога, щонайменше в двох аспектах: по-перше, відкриваючи людям шлях до нових знань, і по-друге, навчаючи їх жити. Він вислуховує й дає корисні поради. У нашому суспільстві журналіст — це не просто професія, а певне звання, її представники наділені великим суспільним авторитетом, до них звертається пересічний громадянин у скрутні моменти свого життя, шукаючи поради й підтримки. Тому в професійній діяльності журналістові часто доводиться здійснювати й лікарські функції.


Макетуючи номер газети чи журналу, готуючи до виходу в ефір радіо чи телепередачу, журншгіст виступає в ролі режисера (згадаймо первісне значення цього слова, що прийшло до нас з латини; де "rego" означає "керую"), адже йому доводиться упорядковувати роботу численного колективу, у якому кожен спеціаліст має своє окреме завдання і здійснює притаманну лише йому функцію. Щоправда, таку роботу виконує не кожен журналіст, а лише редактор, але й рядовий кореспондент, виходячи із своїх професійних завдань, мусить здійснювати велику організаторську роботу: створити навколо себе інформаційну мережу, шукати шляхи доступу до джерел інформації. Крім інформаційного забезпечення своєї діяльності, самомаркетинг є важливою умовою його власної праці, служить Гарантом успішного становлення й всебічного розвитку здібностей журналіста.





Військовий інститут।Військова журналістика в ньому.


Військовий інститут університету імені Тараса Шевченка готує чудових спеціалістів з різних спеціальностей,одна з яких-журналістика.А так як це військовий інститут,то і журналістика теж військова.Сьогодні Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка є сучасним міжвідомчим, багатопрофільним, інтегрованим військовим навчальним підрозділом вищого навчального закладу, що здійснює підготовку фахівців з повною вищою освітою для Збройних Сил України та інших військових формувань.
Базову підготовку майбутні офіцери проходять у відповідних інститутах і на факультетах Київського національного університету імені Тараса Шевченка.Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка − єдиний в Україні військовий навчальний підрозділ вищого навчального закладу, який здійснює підготовку фахівців для всіх військових формувань зі спеціальностей журналістика, міжнародні відносини, міжнародна інформація, переклад, фінанси, психологія, політологія, реклама і зв’язки з громадськістю, геоінформаційні системи і технології. В інституті функціонує ад’юнктура за 10-ма науковими спеціальностями.




Що треба зробити щоб стати гарним журналістом?


Для того щоб гарно володіти своїм словом слід багато читати,зокрема наукову літературу।По-друге варто часто тренуватися писати і говорити,адже у наш час "тестів" люди взагалі розучились правильно та логічно формувати свої думки।Також слід гарно закінчити вищий навчальний заклад,на мою думку найкращий заклад який надає вищу освіту в Україні-це КНУ ім।Т।Г.Шевченка,сайт цього закладу-http://wek.kiev.ua/uk/Київський_Національний_університет_імені_Тараса_Шевченка




Плюси та мінуси професії журналіста


Бути журналістом-значить перебувати завжди у центрі подій,занти усі гарячі новини "з перших уст",бути завжди "у курсі життя":)Але мінуси також є у цій,здавалося-б ідеальній професії:напружений і ненормований графік часто може вивести із колії.




Можливі місця роботи журналіста після закінчення вищого навчального закладу.


Після закінчення вищого навчального закладу майбутній журналіст може працювати у журналі,писати цікаві статті,брати разноманітні інтерв*ю.


Оплата у хорошого журналіста досить непогана,однак вона залежить від якості праці і рівня компаннії,в якій він працює.

1 коментар: