пʼятницю, 30 квітня 2010 р.

Професія інженера-конструктора




Загальний опис

Інженер-конструктор — людина, що створює проект певного об'єкту техніки. Створюваний конструктором проект повинен забезпечувати можливість виготовлення необхідного об'єкту.




Домінуючі види діяльності

Будні конструктора - розробка технологічних схем, розрахунки і креслення вузлових елементів і деталей механізмів, підготовка технічних завдань для виробництва, авторський нагляд за виготовленням і випробуваннями. У невеликих організаціях в обов'язок інженера-конструктора входить ще узгодження проектів з інспектуючими організаціями і навіть пошук замовників.


Освіта

Серед найкращих Київських технічних навчальних закладів безумовно приємно виділяється Київський політехнічний інститут. Активно розвиваючись, Київський полiтехнiчний інститут став базою розширення та зміцнення мережі вузів Києва, України. Навіть можна сказати, що сьогодні Київський полiтехнiчний інститут - найбільший вищий навчальний заклад України.


Навички й знання
Інженер-конструктор повинен спеціалізуватися на експлуатації складної техніки чи організації виробництва. Він повинен знатися на основних конструкціях та їх елементах, знати основні технології і способи виробництва, а також знати прийоми побудови технологічних, економічних та ефективних конструкцій.


Необхідні якості

- Висока концентрація і стійкість уваги,
- Логіка,
- Технічний склад розуму,

- Аналітичне мислення.


Плюси

Цікаві розробки. Інженери удосконалюють, або створюють технології. Ця професія є рухом людства до нових, неподаланих висот. Інженери виноходять нові речі, які допомагають в житті людям.


Мінуси

Професія інженера-конструктора дуже відповідальна! Потрібно бути уважним і зібранним при виконанні своєї роботи, бо помилки в розробках інженерів можуть призвести до тяжких наслідків. Це дуже виснажлива професія, бо, іноді, для досягнення потрібного результату і вдень і вночі потрібно безперервно працювати.


Оплата праці

У державних НДІ і КБ зарплати близько $350. У приватному конструкторському бюро - від $600 до 1500



Перспективи

Починається з навчання в профільному вузі. Професія вимагає фундаментальних технічних знань. Проблем з працевлаштуванням у інженерів-конструкторів зазвичай не виникає. У деканати постійно приходять заявки на молодих фахівців в основному, правда, з державних КБ. У приватні компанії, що займаються конструкторськими розробками, інженерові, що починає, влаштуватися складніше. Оптимальний варіант для молодого конструктора - потрапити в приватне конструкторське бюро. Це гарантує цікаву роботу над самими різними проектами.


Місце роботи

В наш час ця професія є дуже необхідною. Велика кількість компаній з`являється, розширюється, оновлюється, і тому потребує розумних, молодих, енергійних спеціалістів.


ВНЗ що підготовлюють гарних спеціалістів з даної професії:

Київський Політехнічний Інститут

Національний авіаційний університет

Національний транспортний університет

Київський національний університет технологій та дизайну

Немає коментарів:

Дописати коментар