пʼятницю, 30 квітня 2010 р.

Професія стоматолог

Загальний опис
Стоматологія – клінічна дисципліна, що вивчає хвороби зубів, ротової порожнини, щелеп і межуючи з ними областей обличчя та шиї. Вивчення стоматологіїї дає знання з фізіології та патології зубощелепної системи, а також визначає вплив захворювань цієї системи на загальний стан здоров’я людини.
Домінуючі види діяльності
У процесі формування стоматології як єдиної дисципліни відбулася диференціація її на три основних розділи: хірургічну, терапевтичну і ортопедичну стоматологію. В останні роки виділялась як окремий розділ дитяча стоматологія. Терапевт займається початковим прийомом, ставить діагноз, направляє на рентген, готує ротову порожнину під протезування. До обов`язків хірурга входять щелепні операції, виправлення щелепних дефектів, видалення зубів. Стоматологи – ортопеди, котрі займаються протезуванням: встановлюють коронки, мости.
Освіта
Найкращим медичним навчальним закладом в Києві вважається Ннаціональний медичний університет імені О.О. Богомольця. Такий високий рівень він заробив завдяки високому рівню навчально-методичної роботи, професійному рівеню викладачів і сучасно обладнаній клінічній базі.
Навички й знання
Для того, щоб гарно знати свою професію ще в школі потрібно зосередитися на вивченні хімії та біології. Крім того, як дивно це б не звучало, бажано записатися на гурток художньої ліпки. Всі необхідні знання можна отримати підчас навчання у ВНЗ, проте важливим є й поза навчальне цікавлення справою. Існує багато цікавих матеріалів, що могли б стати в пригоді: книжки, медичні журнали, документальні фільми…
Необхідні якості
Якщо вибираєш таку професію необхідно мати міцні нерви і здоровий шлунок, бо доведеться побачити немало. Також важливим є вміння працювати з людьми. Хворого потрібно втішити, набрехати, що не буде боляче, дати йому зрозуміти, що він у надійних руках.
Плюси
- Стоматологи гарно заробляють;
- Впевненість у майбутньому (хворі знайдуться завжди);
- Гарні перспективи;
Мінуси
-Потрібно навчатися щонайменше 7 років, і це тільки у ВНЗ।
-Звук бормашини
-Споглядання на огидні і страшні речі

Оплата праці
В середньому заробітна плата стоматологів по Україні становить 500 – 1500$
Місце роботи
Державні і приватні клініки постійно мають потребу у якісному персоналі!

ВНЗи

http://www।nmu.edu.ua/

http://www।iem.edu.ua/

1 коментар: